Hello From Cuernavaca – den mest intense Day Of My Trip (Part II )


   Av Susanne PacherThe Santa Maria området er en heller fattig område og var en selvstendig landsby før den åt opp av Cuernavaca. Vi parkerte bilen og hiked ned i en Barranca (juv) med en elv i bunnen. Cuernavaca ligger i skyggen av flere gamle inaktive vulkaner og jordsmonnet består av konglomerat materiale. Mange små elver kommer ned fra fjelltoppene og water er erosjonen har skapt mer enn 70 raviner i Cuernavaca sikkert den mest dominerende topografiske funksjoner i denne byen. Det er tydeligvis bare en gate i byen som er nivået (bygd under diktatoren Porfirio Díaz), alle andre gater er i en skråning på grunn av topografien.

Ruben forklarte at hus har blitt bygget uten tillatelse i mange av Cuernavacas raviner, og menneskene som bor der har ingen kloakksystemene, ingen tilgang til city vann system. Såvidt elektrisitet er opptatt av de benytte seg av kraftsystemet ulovlig. Byen CANT gjøre mye siden det ikke er i stand til å rehouse disse menneskene etter en eventuell utkastelse.

Tilsvarende brukes Cuernavaca å ha en jernbane som siden har blitt forlatt i de siste 10 årene. Stålet av jernbanen ble fjernet og solgt, og lokale folk kom og slo seg ned i det tidligere jernbanen korridoren, selvfølgelig uten byggetillatelser. Igjen regjeringen CANT egentlig ikke så mye om disse oppgjørene.

Når vi kom nederst i Barranca, så vi en lokal familie gjør deres klesvask. De lever under svært dårlige forhold og dont har vaskemaskiner, så når det er nødvendig, de tar alle sine skittentøy, kommer til elva, vasker alt for hånd og tørk den på en snor henger mellom to trær. Definitivt en hel dag bestrebelsen.

 

Ruben og jeg hiked på og han forklarte ulike klimatiske soner, og variasjon av trær. Det er en temperert sone og over som er en coniferous sone med en stor variasjon av planter, dyr og fugler. Vi gjorde oss frem rundt røtter og steiner ved elveleiet. I denne delen av elva vannet er helt klart og lokalbefolkningen fange den i lange gummi rør (hundrevis av meter) som kjører ved siden av elveleiet og deretter føre opp til husene sine. Igjen trykker de ned i vannet på egenhånd siden de dont har tilgang til offentlig gitt vannsystemet. Som vi fortsatte vi gikk forbi 2 ørret gårder som dyrker ferskvannsfisk for kommersielle formål. Etter ca 45 minutter kom vi til en cascada et fullstendig lukket fjellvegg som normalt har en foss, men siden det er tørt sesongen akkurat nå var det ingen vann fossende nedover fjellveggen.

 

Her var slutten på tur vår, så vi snudde seg for å gjøre vei tilbake. Vi stoppet ved den første ørreten gården for å snakke med eieren Javier. Han dyrker ørret i dette eksternt sted uten veiforbindelse. I tillegg driver han en restaurant her, så betyr det at han alltid har å plukke opp sin rekvisita (øl, drikke, mat, osv.) og bærer dem på ryggen til restauranten hans. Like han har å bære sine varer nytrukket ørret ut av dette området på 1,5 kilometer for å transportere den til lokale markeder. Han nevnte at han regelmessig frakter last på 50 kg, og selv om han har en heller svak bygge, mange andre har sagt at de aldri ville være i stand til eller ønsker å gjøre alt det fysiske arbeidet som han gjør, men Javier elsker det.

Interessant nok, kommer Javier fra en urban familie som alltid har eide bedrifter, og han pleide å kjøre sitt family selskap i byen før han flyttet ut på denne avsidesliggende området. Javier er veldig glad når han snakker om virksomheten sin, og han har funnet sin nisje gjemt blant løvet på Barranca de Santa Maria.

Familien at vi hadde sett tidligere var ferdig med å gjøre sitt vaskeri og Ruben var snill nok til å spørre dem om de var villige til å ha sitt bilde som er tatt, og de ble enige om. Vi småpratet litt, og de sa at hvis du gjør deres klesvask er stort sett en hel dag aktivitet og de må bære alt ut og inn.

 

Vi så en vakker kveldshimmelen da vi gjorde vår vei tilbake til Ruben bil og hele området har hatt en så uberørt stemning. Ruben forklarte at interessen for naturen i Mexico er fortsatt i sin spede begynnelse. I alle Mexico City (25 millioner mennesker) er det bare 4 butikker som selger telt og friluftsutstyr. Folk er mer fortryllet med fotball og baseball og miljøbevissthet finnes knapt ennå, som dokumentert av spor av søppel som kan finnes i mange naturområder.

Ruben interesse i naturen ble vekket da han dro på tur til Canada West Coast og forelsket seg i vandring og natur utforskning. Han sa også at Mexico er et tilfluktssted for fugl-overvåkere, selv om lokalbefolkningen har ingen interesse i at aktiviteten.

Etter vår 1,5 timers fottur droppet han meg av sentrum, slik at jeg kunne ha en fin liten middag. På vei til sentrum han påpekte for meg den eldste kirken i Latin-Amerika som ble bygget i 1525.

 

Han slapp meg av rett over fra katedralen i den berømte Marco Polo Restaurant hvor jeg var på utkikk foward til en italiensk middag. Jeg hadnt virkelig spist mye hele dagen, så dette skulle være en fin måte å avslutte en ekstremt kompakt dag. Dessverre alle seter på utsiden balkong vendt mot den vakre lyser opp kirken ble tatt, men de ga meg en hyggelig bord mot det indre gårdsrommet. Jeg hadde en deilig Stracchiatella suppe og en enkel Ensalata Mista. Etter at jeg gikk forbi Palacio de Corts der var alle slags folkeliv og jeg hoppet inn i en buss for å komme tilbake til der jeg bodde. Jeg hadde en veldig hyggelig prat med min vert Cinthia familie og fortalte dem om min kompakt dag.

 

Det hender jeg CANT utrolig hvor mye jeg klarer å stappe inn i min tid, men dette var definitivt opp thereSusanne Pacher er utgiver av http://www.travelandtransitions.com, en web-portal for ukonvensjonell reise på tvers av kulturelle forbindelser. Sjekk ut våre GRATIS ebøker om reiser .

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected by WP Anti Spam