Real Estate Law In Plain English: What Is Omsettelige Tittel ?


   Av Bob MilesMarketable tittelen (også kalt «SALGBARHETSKVALITET tittelen”) er mye større bekymring for salg av fast eiendom enn med samme personlige eiendom, hovedsakelig på grunn av den komplekse og til dels uforståelige regler som gjelder for fast eiendom. Tingsrett gjenkjenner et mylder av interesser og prosedyrer i fast eiendom, inkludert easements, fremtidige interesser, leaseholds, boliglån, og ugunstig besittelse, blant andre. Av denne grunn er det ganske sannsynlig at interessene i en gitt pakke av land vil være i strid banken hevder et kredittforetak over fast eiendom som ble tatt ut av den forrige eieren, hevder byen rett til å bygge en vei over ditt land (en Servitutt), osv. Selv om disse påstandene er faktisk ugyldige, det faktum at det er nok troverdighet til dem for å tvinge dem til domstolen for å løse dem kunne gjøre landet ganske vanskelig å selge. Fraværet av troverdige eller alvorlige påstander mot ditt fulle besittelse og uforstyrret i landet (som du deretter kan selge til en potensiell kjøper) er det som kalles «salgbare title”.

På den annen side, hvis kravene mot din tittel er store nok gjøre en fornuftig kjøper tenke to ganger før du godtar å kjøpe din eiendom på langt nær det går markedspris, så tittelen er unmarketable. Konsekvensen av dette er at dersom kjøper finner ut at tittelen er unmarketable etter å ha signert en eiendomsmegler salgskontrakten med deg, kan han nekte å lukke salg til du rydde opp i problemet, og det wont være en hel masse du kan gjøre med det bortsett fra enten gi ham hva han ønsker eller bølger bye-bye til ham (og hans penger!). Videre er om eiendomsmegling salgsavtalen sier at “tiden av essensen”, har du inntil kontraktsmessig avsluttende dato og ikke et øyeblikk lenger å tilby kjøperen salgbar tittel.

Følgende er de rettslige kravene til salgbar tittel:

(1) Selger har faktisk hjemmel til eiendommen i gebyr enkle absolutte (den mest komplette form av fast eiendom eierskap)

(2) Tittelen er fri for heftelser (boliglån, leaseholds, osv.). Dersom eiendommen har heftelser, deretter en klar beskrivelse av dem i kjøpekontrakten bør lukke denne smutthull.

(3) Tittelen er uten rimelig tvil. En undersøkelse av tittelen poster skulle avsløre at det ikke er rimelig tvil om hvorvidt selger faktisk eier eiendommen, og om det er heftelser på det som ikke var opplyst om i eiendomsmegling salgskontrakten.

DISCLAIMER: Ovenstående er ment som referanse kun veiledende, og ikke som juridisk rådgivning. Real Estate Law in Plain English forklarer fast eiendoms rettsforhold uten juridisk tekst .

This entry was posted in Estate and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected by WP Anti Spam